home

Mededogen voor anderen, begint met mededogen voor onszelf
Pema Chödrön


Stilte en mededogen
Een 5-ritmes ‘Dans in Zijn’ winterworkshop met Thea Spanjers in België.


Tijdens deze workshop zullen we in Koningsteen, een mooi centrum in Kapelle -op den Bos- de 5 Ritmes van Gabriëlle Roth dansen in en vanuit de stilte en steeds afstemmen op mededogen. De essentie van mededogen is mededogen voor jezelf.
De boeddha heeft eens gezegd dat je de hele wereld kunt afzoeken zonder iemand te vinden die meer aanspraak kan maken op je liefde en je mededogen dan jijzelf. Het is de staat van het open hart: de bereidheid om voeling te houden met je hart, ook in moeilijke of pijnlijke situaties.
We komen dan in contact met een dimensie in onszelf die dieper en oneindig groter is dan ons denken. Daar opent het mysterie van onszelf en het leven.

We zullen deze 3 dagen alle ritmes zowel op muziek als zonder muziek dansen, waarbij we ieder ritme steeds in stilte starten en afronden. Daarnaast zullen we visualiseren, mediteren en – indien mogelijk wat het weer betreft- buiten in de natuur wandelen. Iedere ochtend zullen we in stilte opstaan en in stilte ontbijten. Ook de lunch wordt in stilte genuttigd. Tijdens de avond maaltijd is er een stiltetafel voor mensen die ook deze maaltijd in stilte willen nuttigen.Waar
Centrum Koningsteen in Kapelle–op–den–Bos (30 kilometer van Antwerpen) www.koningsteen.be
Wanneer
Tweede Kerstdag, Dinsdagavond 26 december 19.30 uur t/m vrijdagmiddag
29 december 17.00 uur.
Start op tweede kerstdag om 18.00 uur met een lichte avondmaaltijd
Aanmelden
Bij Thea Spanjers
Folder met meer informatie en kosten op aanvraag bij
Thea Spanjers