J’ai décidé d’être heureux,
c’est meilleur pour la santé.
Voltaire

 

 

Dans in zijn 5 ritmes jaargroep
'De Kunst van gelukkig zijn'

Horizontaal Golfje

Oktober 2018 t/m April 2019

We willen allemaal graag gelukkig zijn en niet lijden. Gelukkig zijn in ideale omstandigheden is geen grote kunst. Maar wat als het leven ons tegenzit? Hoe kunnen we daar dan adequaat mee omgaan?

In deze jaargroep kun je ervaren dat geluk niet afhankelijk is van goede voorwaarden voor je persoonlijke omstandigheden. Geluk is niet iets dat je kunt ‘hebben’ of ‘bezitten’.
Niets in de wereld kan je gelukkig maken, maar alles in de wereld kan je inspireren om gelukkig te zijn. Je kunt gewoon gelukkig zijn zonder meer, omdat je leeft, omdat je er bent.

De Dalai Lama noemt compassie een basisvoorwaarde voor onze overleving en ons geluk.
We zijn vaak niet liefdevol voor onszelf. We maken onszelf vaak ongelukkig door alle plaatjes in ons hoofd over hoe we 'moeten' zijn. Daar lijden we aan. Deze 8 dagen ligt het accent op jezelf liefdevol nabij zijn. Thuiskomen bij jezelf.

There is no way to happiness, happiness is the way

Bij de start van de jaargroep sta je stil bij wat er op dat moment speelt in jouw leven en volg je jezelf hierin gedurende de maanden dat we samen komen.

  • we leren onszelf met liefdevolle ogen benaderen, in plaats van beoordelende ogen
  • we zullen via onze ademhaling indalen in ons buik- en bekkengebied, onze basis, zodat onze opgetrokken energie kan dalen en we leren ontspannen
  • als we rusten in onze basis (KI-KRACHT) ontwikkelen we stevigheid en presentie
  • we zullen onderzoeken welke 'gelukstips' dienend kunnen zijn voor meer welbevinden en geluk in ons leven. En hoe ons persoonlijk geluk een bijdrage kan leveren aan het maatschappelijk welzijn en geluk van anderen

Tussen de dansdagen door word je uitgenodigd om het gedanste te integreren in je dagelijks leven.
Tijdens de ochtend of middag wordt ' geluk' verkend via een oefening. Het aangereikte wordt geïntegreerd door het dansen (van een 5 ritmes wave).


Waar
Vrije Logegebouw, Fortstraat 7 te Nijmegen
Wanneer
2018: vrijdag 12 oktober & zaterdag 13 oktober, zaterdag 24 november
2019: zaterdag 12 januari, zaterdag 9 februari, zaterdag 16 maart, vrijdag 12 april & zaterdag 13 april
Tijden
Op zaterdag: 10.30 uur-17.00 uur
Kosten
€ 590,-. Bij vroegboeking voor 20 augustus: € 560,- Het is mogelijk in 3 termijnen te betalen. Je betaalt dan het volledige bedrag
Voor wie
Voor iedereen die eerder een jaargroep, een 5 ritmes workshop of cursus van
8 weken heeft gevolgd bij mij, of een erkende 5 ritmes docent. Voorwaarde voor deelname is eveneens dat je bereid bent zelfonderzoek te doen via (zijnsgeoriënteerde) bewustzijnsoefeningen
Aanmelden en meer informatie bij
e-mail: thea.spanjers@telenet.be
Of telefonisch: 0032 (0)474-296649

†††††††††††††††