J’ai décidé d’être heureux,
c’est meilleur pour la santé.
Voltaire

 

home

'Dans in zijn' 5 ritmes Heartbeat Jaargroep
in Antwerpen
'Kiezen voor geluk'

There is no way to happiness, happiness is the way

We willen allemaal graag gelukkig zijn en niet lijden. Gelukkig zijn in ideale omstandigheden is geen grote kunst. Maar wat als het leven ons niet toelacht en  tegenzit? Helpen dan al die gelukstips, waar boeken over vol geschreven worden?

Deze jaargroep kun je ervaren dat geluk niet  afhankelijk is van goede voorwaarden voor je persoonlijke omstandigheden. Geluk is niet iets dat je kunt “hebben” of “bezitten”.
Niets in de wereld kan je gelukkig maken, maar alles in de wereld kan je inspireren om gelukkig te zijn. Je kunt gewoon gelukkig zijn zonder meer, omdat je leeft, omdat je er bent.
De Dalai Lama noemt compassie een basisvoorwaarde voor onze overleving en ons geluk. We zijn vaak niet liefdevol voor onszelf.  We maken onszelf vaak ongelukkig door al onze (voor)oordelen.
We hebben veel plaatjes in ons hoofd over hoe we 'moeten' zijn of waaraan we denken te moeten voldoen. Daar lijden we aan. We proberen geluk dan in afleiding te vinden of in de toekomst te zoeken. Dit maakt dat we ons nooit nu gelukkig zullen voelen.
Bij de start van de jaargroep sta je stil bij wat er op dat moment speelt in jouw leven en volg je jezelf hierin een jaar lang al dansend. Gelukkig durven zijn en alles wat je daarin belemmert is de 'rode draad' tijdens deze reis.
We vragen bereidheid om een bewustwordingsproces aan te gaan en ruimhartige openheid naar alles wat plaatsvindt.
Tussen de dansdagen door  word je uitgenodigd om het gedanste te integreren in je dagelijks leven.
Er wordt een commitment voor deelname gevraagd, d.w.z. dat je in principe alle bijeenkomsten aanwezig bent. (Je kunt natuurlijk altijd ziek worden of een andere belangrijke reden hebben om niet te kunnen deelnemen).

Wat is belangrijk in deze jaargroep:

  • we leren om onszelf met liefdevolle ogen te benaderen, in plaats van  beoordelende ogen;
  • we leren te rusten in onze basis (KI-KRACHT) en daar stevigheid en presentie te ontwikkelen.
  • we zullen stilstaan bij gelukkige momenten/ervaringen in ons leven en onderzoeken welke 'gelukstips' dienend kunnen zijn voor meer welbevinden en geluk in ons leven. En hoe we kunnen bijdragen tot meer geluk en welzijn van anderen.

Onderwerpen die andere jaren aan bod zijn gekomen, zullen we opnieuw dansen en verdiepen, zoals verlangen, grenzen, overgave, de innerlijke criticus, levenskracht en passie, dankbaarheid en vergeving.
Tijdens de ochtend wordt een thema verkend. Gedurende de middag wordt het aangereikte geïntegreerd door het dansen van een 5 ritmes wave.


Waar
Fitopia te Edegem
Wanneer
2017: 30 september en 1 oktober, 28 oktober, 25 november, 16 december
2018: 20 en 21 januari, 24 februari, 17 maart,  21 en 22 april
Tijden
Op zaterdag: 11.00 uur-17.30 uur
op zondag 10.30-17.00 uur
Kosten
€ 750,-. Bij vroegboeking voor 15 augustus: € 720,- Het is mogelijk in 3 termijnen te betalen. Je betaalt dan het volledige bedrag
Voor wie
Voor iedereen die  eerder een jaargroep, een 5 ritmes workshop of cursus van 8 weken  heeft gevolgd bij een erkende 5 ritmes docent
Aanmelden bij
e-mail: info@fitopia.be
website: www.fitopia.be

Meer informatie bij Thea Spanjers