Dansen in Zijn

LET OP!
Woensdagochtend 5ritmes groep
‘Dansen In zijn’

Start weer in voorjaar 2019

Dansen in ZIJN. Er valt niks te ‘doen’

Dansen in Zijn is alles laten zijn zoals het is.
Meestal gaan we wég van zoals het is en daarmee wég van onszelf. We willen 'zoals het is' niet waar hebben. Omdat het te pijnlijk is, te bedreigend, te schaamtevol, te lelijk, te dom, niet goed genoeg. We willen datgene wat we te pijnlijk of bedreigend of niet goed genoeg vinden weg hebben, of we willen het anders of beter maken. We zijn vervolgens altijd aan het vechten en aan het 'doen'.

Wanneer we dansen in Zijn, laten we alles, precies zoals het is, stromen!
Deze ochtenden starten we met de body parts, waarin we van binnenuit aandacht en adem geven aan ieder aspect van ons lichaam en onszelf via onze voeten gronden.  Daarna dansen we de 5 ritmes -  vloeiend-staccato-chaos-lyrisch en stilte - rond een bepaald thema. Afgestemd op  dit thema wordt een gedicht of inspirerende tekst voorgelezen dat ter inspiratie kan dienen voor de dans.

Het laatste kwartier dansen we zonder muziek. Je kunt dan verder bewegen wat van binnenuit bewogen wil worden, maar ook mediteren, tekenen of schrijven, wat op dat moment passend voelt voor jou. Teken- en schrijfmateriaal is aanwezig.
Na afloop is er ruimte om iets te delen voor wie dat wil.

 

Hier vind je Thea's achtergrond.